Aussteller-Pressemitteilungen


Corvus Energy gaat hybride PSV-schepen voor olie- en gasplatformen aandrijven

Corvus Energy is geselecteerd als leverancier van op lithium-ion gebaseerde energieopslagsystemen (ESS) voor twee offshore platformbevoorradingsschepen (PSV's), die vervolgens worden uitgerust met hybride vermogenssystemen.

Het Orca Energy ESS-systeem, dat onlangs door DNV-GL werd gehomologeerd (Certificaat nr. TAE000026N, geldig tot augustus 2022) voor gebruik in accu-aangedreven of hybride scherpen en offshore-eenheden, gaat elektrisch vermogen leveren aan het elektrisch netwerk van elk PSV-voortstuwingssysteem om een milieuvriendelijke en goedkopere werking te realiseren. De twee schepen van Havila maken deel uit van een grotere groep van PSV's met langlopende chartercontracten van Statoil, op voorwaarde dat ze worden omgebouwd tot hybride schepen met behulp van accu's.

De 94 meter lange Havila Foresight en de 93 meter lange Havila Charisma worden allebei uitgerust met een 1.000 kWh sterk Orca Energy ESS, ten dele met steun van het NOx-fonds. Deze twee aanvullende schepen brengen het totale aantal schepen dat door Statoil aan Corvus Energy is toegekend op acht.

De hybridisering van beide schepen is onderdeel van de inspanningen van Statoil om de emissies van hun logistieke activiteiten te reduceren. De onderneming heeft daarom beslist dat alle nieuwe charters tijdens alle operationele aspecten van PSV's energieopslagsystemen moeten gebruiken, in het bijzonder voor dynamische positionering en havenactiviteiten, waarbij het brandstofverbruik en de emissies zullen afnemen.

“Corvus is er trots op om te mogen meewerken aan de milieubelofte van Statoil en hun doelstelling om een marktleider te worden op het gebied van schonere olie- en gasproductie door het gebruik van hernieuwbare energietechnologieën, zoals het Orca ESS-systeem,” aldus Roger Rosvold, sales manager bij Corvus Energy. “In samenwerking met Havila hebben onze teams de optimale oplossing uitgewerkt om aan de strenge milieu-, veiligheids-, prestatie- en kostendoelstellingen te voldoen.”

En er is meer nieuws van Corvus Energy: de onderneming is door Rolls-Royce gekozen voor het leveren van hun Orca Energy ESS voor het nieuwe multifunctionele schip de OV Ryvingen van de Norwegian Coastal Administration (NCA). Het Orca Energy ESS-systeem gaat het elektrisch vermogen leveren voor een zuiver elektrische aandrijving en om in de elektriciteitsbehoeften te voorzien tijdens verblijven in het dok.

De 46,6 meter lange en 12 meter brede OV Ryvingen, die eind 2018 wordt opgeleverd, is het tweede schip van de NCA waarbij dieselvermogen met accuvermogen wordt gecombineerd, en het vierde schip in het vlootvernieuwingsprogramma van de NCA, dat in totaal zes tot acht schepen telt. De Ryvingen heeft als taak om het milieu te beschermen bij olielekken en om scheepvaartroutes te onderhouden.

Het Orca ESS waarmee Rolls-Royce de Ryvingen zal uitrusten, heeft een beschikbare capaciteit van 2.938 kWh hebben, waardoor het schip meerdere uren op alleen accuvermogen kan varen, zonder gebruik van de dieselmotor. Daarnaast zullen de accu's stroom leveren wanneer het schip is aangemeerd. De accu's zullen worden opgeladen via havenlaadpalen op de wal waar deze beschikbaar zijn.

- November 2017

Terug naar Nieuw


Zukünftige Messe: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, 23-25 Juni 2020, Halle 12, RAI Amsterdam, Niederlande