Aussteller-Pressemitteilungen


Vard gaat nieuw dieselelektrisch expeditieschip ontwerpen en bouwen

Scheepsbouwer Vard Holdings heeft een contract binnengehaald voor het ontwerp en de bouw van een dieselelektrisch expeditieschip (REV) voor Rosellinis Four-10, een bedrijf van de Noorse zakenman Kjell Inge Røkke.

De REV, ontwikkeld in samenwerking met de klant en ontwerper Espen Øino, is voorzien van een roersysteem voor energieterugwinning, medium-speed motoren, een dieselelektrisch voortstuwingssysteem met directe aandrijving en een systeem voor reiniging van uitlaatgassen. Het schip maakt ook gebruik van de SeaQ Green Pilot van Vard, een datagestuurd maritiem systeem voor energiebeheer en operationele prestaties dat advies geeft over de prestaties en het brandstofverbruik van het schip.

De romp wordt gebouwd door Vard Tulcea in Roemenië en zal naar Vard Brattvaag in Noorwegen worden gesleept om te worden afgebouwd. Na oplevering in Noorwegen keert het schip terug naar Roemenië voor stroomlijning, bedekking en afwerking van de accommodatie. Het schip wordt naar verwachting in 2020 in de vaart genomen.

Het 182 meter lange schip, het langste schip dat ooit door Vard is ontworpen en gebouwd,

wordt voorzien van apparatuur voor de bewaking en inspectie van maritieme gebieden, zeestromen, de zeebodem, vissen, flora en fauna in alle oceanen ter wereld.

De onderzoeks- en expeditieruimte aan boord zal bestaan uit laboratoria, een auditorium, een

hangar voor een op afstand bedienbaar vaartuig en een autonoom onderwatervaartuig met directe toegang tot de moonpool van het schip en een multifunctioneel vrachtdek. Het kan worden gecharterd aan particulieren, bedrijven en instellingen. Het heeft een totale accommodatiecapaciteit voor 90 personen, inclusief maximaal 36 gasten.

Kjell Inge Røkke van Rosellinis Four-10 merkt op: “De REV wordt een platform voor kennisvergaring. Ik verwelkom onderzoekers, milieugroepen en andere instellingen aan boord om nieuwe vaardigheden te verwerven en innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen en kansen die de zeeën ons bieden.”

- June 2017

Terug naar Nieuw


Zukünftige Messe: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, 23-25 Juni 2020, Halle 12, RAI Amsterdam, Niederlande