Aussteller-Pressemitteilungen


Fjord1 bestelt vijf nieuwe hybride ferry's bij Havyard

De Noorse veerbootexploitant Fjord1 heeft een order van meer dan 117 miljoen dollar geplaatst voor de bouw van vijf nieuwe dieselelektrische ferry's bij de scheepswerf van Havyard Ship Technology in Leirvik i Sogn.

De veerboten die in 2018 en 2019 worden opgeleverd werken op accuvoeding, maar hebben een diesel-aangedreven back-up in het geval van langdurige stroomuitval.

Havyard Design & Solutions levert het ontwerp en de engineering, terwijl Havyard Ship Technology de veerboten gaat bouwen. De tak Power & Systems van het bedrijf levert het hybride voortstuwingssysteem, scheepsbrugoplossingen en automatisering, het accusysteem, laadstation en elektrisch systeem.

“Havyard heeft de totaaloplossing in huis die ervoor zorgt dat ferry's veilig en optimaal

opereren met betrekking tot efficiënte voortstuwing, laden, manoeuvreren en navigeren”, aldus Tor Leif Mongstad, executive vicepresident Havyard Power & Systems.

Drie van deze veerboten worden ingezet op de route Hareid-Sulesund en twee op de route Magerholm-Sykkylven, beide in de provincie Møre en Romsdal in West-Noorwegen. De veerboten zijn elk 111 meter lang met een vervoerscapaciteit van 120 auto's.

- June 2017

Terug naar Nieuw


Zukünftige Messe: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, 23-25 Juni 2020, Halle 12, RAI Amsterdam, Niederlande